Nieuws

doorRené Nuiver

Kerst 2020

Kerst 2020

Feestdagen zijn meestal dagen van bezinning en kijk je achterom om te kijken wat was het nu voor jaar.
Ik hoef jullie niet te vertellen dat het een bizar jaar was. Zo’n jaar waarvan je denkt dat je in een slechte film bent terechtgekomen.
Zo’n film waarvan je denkt dat als je hem ziet: “Nee, dat kan toch helemaal niet, wat een slechte film.”
“Prik eens in mijn wang, prik eens in mijn wang, maak mij wakker uit deze boze droom!” denk ik nog steeds.
Inmiddels hebben we de situatie geaccepteerd. We hebben geaccepteerd dat onze vrijheid is ingeperkt, we hebben geaccepteerd dat we niet meer “verkouden” mogen zijn en we hebben geaccepteerd dat er andere krachten spelen. Niets is meer dat het lijkt. Ook al heb je nog zo’n grote mond of denk je dat je het altijd beter weet of denk je dat je boven alles en iedereen staat. Eigenlijk stellen wij mensen helemaal niks voor en zouden we wat nederiger moeten zijn, want wat kunnen wij nu doen aan een lawine die op ons afkomt? Krampachtig proberen we de lawine tegen te houden. Eens kijken wie er wint…

Maar:

Deze tijd brengt ook mooie dingen en inzichten. Het brengt mensen dichter bij elkaar, weliswaar op afstand, maar gevoelsmatig dichter bij elkaar dan ooit. We denken wat vaker aan de ander, we waarderen elkaar meer, we genieten van elkaar en kijken reikhalzend uit naar het moment dat “knuffelen” weer is toegestaan.
Inzichten in relaties worden ook duidelijk. Je wordt gedwongen om te kijken naar je relaties.  Je eigen relatie of je zakelijke relaties.
Immers, als de cappuccino-laag is opgedroogd, dan zie je eigenlijk welke kwaliteit koffie eronder zit. En dat zijn mooie inzichten. Inzichten die dicht bij jezelf horen.

Tegen al mijn klanten zou ik willen zeggen: hou vol en er is hoop!

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent; it is the one most adaptable to change.”
Ik vind het dan ook bewonderenswaardig om te zien welke creatieve ideeën mijn klanten allemaal uit de kast halen om nog omzet te kunnen realiseren.
Na de lockdown komt jullie tijd, ik weet het zeker.

Waarom denk je dat, zul je denken? Nou, na de lockdown:

*Zijn mensen het thuiszitten echt zat en gaan ze de stad in om inkopen te doen. Dat zijn dan normaal de maanden waarin de minste omzet gemaakt wordt.

*Gaan mensen toch weer iets aan de garderobe doen, ze moeten immers weer naar kantoor.

*Willen mensen toch echt wel weer gaan uiteten en naar een feestje.

*Heb je zelf inmiddels meerdere afzetkanalen winkelbezoek, online en bezorging gegenereerd die een +++ effect kunnen realiseren.

Kortom, er ontstaan in korte tijd zeer veel mooie potentiële kansen die jij als ondernemer optimaal gaat benutten.

Dus hou vol, nog even, voor elkaar!

Fijne dagen gewenst!

doorRené Nuiver

Hiep, Hiep, in de gloria

Vandaag, 1 september is de dag dat Fenix Services alweer 3 jaar geleden is gestart. Sindsdien begint de dag voor ons met een dansje, en begint de dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag 🙂 Ik weet nog heel goed dat ik op die mooie 1 september ’s-middags uit de as herrees en bij de notaris zat om Fenix Services te starten.
Wij zorgen ervoor dat onze klanten nog succesvoller kunnen zijn. Dat is waar wij voor staan! Het succes van onze klanten! Wij maken fans van onze klanten.
Inmiddels is Fenix Services gegroeid met oude én nieuwe relaties en zijn we een gezonde organisatie, een mooie mijlpaal! En dat in deze bijzondere tijd. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dit alles heb ik te danken aan mijn zeer gewaardeerde relaties die mij het vertrouwen gaven om met ons zaken te doen. Daarom laten we dit heugelijke feit ook niet zomaar voorbij gaan en zetten wij onze klanten flink in het zonnetje! Zo ontvangt iedere klant van Fenix Services een heerlijk taartje met 3 kaarsjes en zijn er tal van leuke acties.
Ook klant worden bij dit leuke ICT bedrijf en een wandeling met een lama winnen? Neem contact met ons op.

doorRené Nuiver

Thuiswerken door Coronavirus

Qaller

Door de uitbraak van het Corona virus doen veel bedrijven er goed aan om hun medewerkers thuis te laten werken. Belangrijk is dat je in deze situatie thuis kunt doorwerken zoals je dit gewend bent op kantoor. Door gebruik te maken van onze QallerApp ben je thuis net zo bereikbaar als op kantoor. Middels de app kun je met het nummer van de zaak uitbellen en kan je alle basis telefonie zaken snel en eenvoudig regelen via je mobiele telefoon!. Deze oplossing is per medewerker per dag aan en uit te zetten, dus uiterst flexibel.

Wil je weten hoe eenvoudig het is om hiermee gelijk te starten, neem dan contact met ons op.

De belangrijkste functionaliteiten van onze Qaller App:

  • Je kunt met verschillende nummers uitbellen en gebeld worden
  • Zien welke collega’s wel of niet in gesprek zijn
  • Je inkomende bereikbaarheid van jezelf en het bedrijf bepalen
  • Zelf bepalen op welk toestel je waar en wanneer bereikbaar wilt zijn
  • Je kunt je telefoonboek koppelen

Voor een live “demo” van de mogelijkheden klik dan op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=skBixrzRyWE

doorEsther Nuiver

Laat Marketing voor je werken

Het begrip Marketing is natuurlijk heel breed. Social Media platformen zoals LinkedIn, Twitter, Facebook of YouTube worden door veel bedrijven al gebruikt. Ook heeft vrijwel iedereen een website, sturen we allemaal nieuwsbrieven en strooien we met visitekaartjes of leuk gepersonaliseerde relatie geschenken.

 

Tijd en geld

Dit alles kost tijd en geld. En omdat er veel tijd in gaat zitten, wordt er vaak gekozen voor slechts een gedeelte van de mogelijkheden die er zijn. Een medewerker mag het erbij doen (iets dat door sommige als een eer beschouwd wordt en door anderen weer als een zware last). Doordat de focus niet op marketing ligt, verslapt de aandacht en worden de verwachte doelen niet bereikt.

Soms wordt er voor gekozen om veel geld te pompen in Marketing. Als er maar veel en vaak advertenties langs komen, dan zal het wel goed zijn. Maar ook hier geldt dat vaak adverteren niet altijd leidt tot de gehoopte stijging in klanten.

 

Combinatie

Goede marketing is een kwestie van de juiste combinatie van alle beschikbare middelen.
Zonder website hoor je er als bedrijf niet echt helemaal bij. Mensen willen je bedrijf zien en informatie inwinnen voordat ze contact opnemen. Door de juiste informatie te vermelden op de juiste plek, krijgen klanten een gevoel bij het bedrijf en zullen ze eerder geneigd zijn om contact op te nemen. Informatie moet wel goed vindbaar zijn, want binnen een paar seconden kan die website-bezoeker ook zo weer verdwenen zijn.
En als er op internet ‘Gegoogled’ wordt naar een bedrijf is het prettig om ervaringen van anderen te lezen. Reviews en recensies zijn zeer belangrijk geworden. Positieve ervaringen zorgen ervoor dat klanten uw bedrijf serieuzer nemen en dus eerder contact opnemen.
Behalve ervaringen van anderen, zien geïnteresseerd ook graag foto’s en video’s. Beelden van afgeronde projecten of lopende werkzaamheden geven mensen een gevoel bij uw werk. Ze zeggen niet voor niets: een foto zegt meer dan duizend woorden.
Het delen van actuele informatie is voor een zoekers prettig om te vinden. Op Twitter een bericht van een nieuwe samenwerking, op Facebook een oplossing voor een veelvoorkomende uitdaging, op Instagram een afbeelding van afgerond project.

 

Uniek

Natuurlijk wordt er door heel veel bedrijven, al heel veel gedaan. De kunst is om uniek te zijn. Wat maakt uw bedrijf anders dan de rest en waarom moeten potentiële klanten voor u kiezen? Maak gebruik van teksten, foto’s, beelden en video’s om uw bedrijf echt te presenteren. Laat uw passie en authenticiteit zien en durf uniek te zijn. Stuur eens geen nieuwsbrief, maar maak een nieuwsuitzending. Stuur eens een handgeschreven kaart om iemand te bedanken of een bloemetjes om sorry te zeggen. Ben anders dan de rest. Wees creatief, origineel en uniek.

 

Veel hooi

Door alle mogelijkheden te gebruiken, neemt u heel veel hooi op uw vork. Goede marketing kost namelijk tijd. En waarschijnlijk stopt u de tijd en aandacht liever in zaken die u als ondernemer gelukkig maken. En daar komen wij in actie. Wij helpen u graag bij uw marketing. Laat ons u al dit werk uit handen nemen en zorgen voor de marketing die perfect aansluit bij uw bedrijf. Marketing kan ook voor uw bedrijf werken en uiteindelijk meer tijd en geld opleveren.

 

Contact

doorRené Nuiver

Het beste van twee werelden

De MPL Alarm & Communicatie Centrale en Fenix Services hebben de krachten gebundeld.
Het beste uit twee werelden komt samen!

Wij begrijpen de frustraties als internet. PIN of telefonie uitvalt. Zeker als een winkel volstaat met klanten. Daarom werken wij niet met eindeloze keuzemenu’s en lastige tickets, maar direct en persoonlijke hulp.
Door de samenwerking van de MPL Alarm & Communicatie Centrale en Fenix Services beschikt u als klant over de perfecte mix van ICT-diensten en een uitstekende alarmcentrale.

Daarnaast heeft Fenix Services goede samenwerkingsverbanden met alle gerenommeerde kassa-software partijen, de grote telefonie platformen , de beste internet providers en de bekendste PIN aanbieders. Fenix Services zorgt ervoor dat u maar 1 aanspreekpunt heeft.

Met het ICT-diensten pakket van Fenix Services bent u onder andere voorzien van:
– Snel internet
– Betrouwbare WiFi
– Router in bruikleen
– Volledige PIN ondersteuning tijdens winkeltijden
– Verplichte afdracht en updates van PIN apparatuur
– Telefoonnummer en VoIP user licentie
– Gebruiksvriendelijke telefonie platform
– 24/7 bereikbaarheid
– Eén aanspreekpunt voor al uw ICT-diensten

INTERESSE?
*
*
*
*

 

 

doorEsther Nuiver

Internet of Things

Het Internet of Things wordt steeds verder uitgebreid. Mijn thermostaat communiceert met mijn Google home, die vervolgens weer informatie doorgeeft aan mijn smartphone. Mijn koelkast houdt de voorraad van producten bij en mijn supermarkt app besteld iedere week automatisch mijn favoriete boodschappen. Je hoeft eigenlijk zelf niet meer na te denken, alles gaat vanzelf.

 

Contact

Terwijl alle apparaten elkaar steeds beter weten te vinden en hun onderlinge communicatie redelijk soepel verloopt, lijkt het erop dat mensen elkaar steeds meer ontwijken. Het contact met elkaar stomp af en wordt beperkt tot het noodzakelijke. In mijn kindertijd zaten we op zondagmiddag gezamenlijk aan de eettafel met een bordspel voor onze neus. Mens-erger-je-niet was de favoriet van mijn zusje en werd redelijk vaak gespeeld. Er werd gelachen, gepraat en – als mijn zusje verloor – driftig met pionnetjes gegooid. Het waren gezellige zondagmiddagen waar ik met enige weemoed aan terug denk.
Mijn eigen kinderen krijg ik niet meer aan de keukentafel voor een spel. Zij spelen op de PlayStation, de tablet of hun smartphone. Ze leggen contact met de hele wereld, maar communiceren niet.

 

Emoji

De ontwikkelingen gaan razendsnel. De zelf rijdende vrachtauto vindt zijn eigen weg naar de klaarstaande kliko’s. Ik ben voorstander van nieuwe ontwikkelingen en digitale technieken. Ik vind het heerlijk als Google home mijn woon-werk patroon snapt en zorgt dat het huis heerlijk verwarmd is als ik thuis kom. Ik vind het prettig als mijn lichten in huis zich automatisch aanpassen aan het muziek-genre dat er speelt. En tegelijkertijd vind ik het ook heerlijk om samen een spelletje te doen, een goed gesprek te voeren of simpelweg mijn zoon overhoren voor zijn aankomende toets. Contact met de mensen om mij heen. Niet via berichtjes, gedeelde foto’s en emojicons. Ik wil de woorden horen, de momenten beleven en de emoties voelen. Ik wil onderdeel worden van het verhaal en niet vanaf een schermpje deelgenoot worden.

Ik wil de technieken en ontwikkelingen niet tegenhouden of verbannen uit ons leven. Ik ben blij met de mogelijkheden die er zijn. Maar ik ben wel opzoek naar een gezonde balans tussen de online en offline wereld. Eigenlijk wil ik gewoon het beste van beide.

Ik deelde mijn frustratie laatst met mijn oudste zoon. Tijdens mijn gehele pleidooi bleef hij naar het schermpje van zijn telefoon staren, druk typend en klikkend op alles berichten die voorbij kwamen. Toen ik stilviel keek hij even op van zijn scherm en zei: “Mam, erger je niet.”

doorEsther Nuiver

(Junior) Accountmanager

Om ons klantenbestand verder uit te breiden, zijn wij op zoek naar een (junior) accountmanager direct sales. In deze full time (36 uur) baan krijg jij de mogelijkheid om je zelf verder te ontplooien tot een echte sales professional. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken, het uitwerken van offertes en het verwerken van opdrachten. Onze ervaren sales directer ondersteunt je graag en zorgt voor een zeer praktijkgerichte begeleiding. 

 

Wie zijn wij

Wij zijn Fenix Services. Wij zijn een totaal leverancier van ICT-diensten voor MKB en Retail. Door middel van één totaal pakket kunnen wij bedrijven voorzien van internet, telefonie, beveiliging en betaaldiensten. Alles op één plek, met één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk. 

Ons motto is ‘Making your company successful’, want als ICT goed geregeld is, kun je als onderneming je focus leggen op je eigen business en zo nog succesvoller worden. 

Wij vinden luisteren naar onze klanten heel belangrijk en wij zoeken een collega die oprecht geïnteresseerd is in de gesprekspartner en altijd op zoek gaat naar een win-win situatie. 

 

Wat bieden wij

Je krijgt de kans om bedrijven en winkelketens in heel Nederland te bezoeken. Samen met de sales director werk je aan jouw sales kwaliteiten en met behulp van relevante trainingen werken we aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We verwachten dat je om kunt gaan met de vrijheid die je krijgt en dat je een echte aanpakker bent. En je bent gewend om met sales targets te werken. 

Daarnaast bieden wij:
– Basis salaris + uitstekende provisie regeling
– 36 urige werkweek
– Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, natuurlijk 25 verlof dagen
– Mogelijkheid tot 10 extra ATV dagen
– Persoonlijke ontwikkel mogelijkheden, door middel van begeleiding en training
– Auto van de zaak
– Mobiele telefoon en laptop
– Mogelijkheid om vanuit huis te werken

 

Wat verwachten wij

– Je hoeft niet gestudeerd te hebben, maar een HBO werk- en denkniveau is wel wenselijk
– Je hebt een echter ‘hunter’ mentaliteit
– Heb je ervaring? Top! Wij horen graag welke ervaring je hebt opgedaan en geven jou de kans om verder te groeien
– Heb je geen ervaring? Geen probleem! Vertel ons wat jouw motivatie is om alles over sales te leren
– Je kunt goed met mensen omgaan en kunt je aanpassen aan de individuele klant
– Je hebt affiniteit van ICT en (enige) ervaring met B2B

 

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.

doorEsther Nuiver

Aandacht maakt alles mooier

Aandacht. De een schreeuwt erom, de ander hoopt stilletjes dat hij opgemerkt wordt. Maar uiteindelijk willen we het allemaal. Wat zou er gebeuren als we onze klanten allemaal aandacht geven?

 

Verrassing

Tijdens een gezellig ondernemersdiner kwam er een discussie op gang over relatiegeschenken. Hoeveel ondernemers doen dat nog? Tijdens de drukke decembermaanden even de tijd vrij maken om persoonlijk bij de klant langs te gaan en een attentie achter laten. De meeste tafelgenoten vonden het onzin. Zonde van de tijd, want het was al zo druk. Zonde van het geld, want de klanten waren toch al klant.  Persoonlijke aandacht voor de klant blijkt niet meer ‘hip’ te zijn. Maar waarom heeft de klant eigenlijk voor ons gekozen? De crisis is voorbij en de jacht op koopjes ligt achter ons. Klanten zoeken juist persoonlijk contact. Ze kiezen veel bewuster en relaties onderhouden wordt veel belangrijker.

Ondanks hun visie, vonden diezelfde ondernemers het wel zeer attent dat er de accountmanager met een flesje wijn op de stoep stond. Hadden ze niet hoeven doen natuurlijk, maar tijdens het diner werden de bedrijven met naam en soort dienstverlening uitvoerig benoemd. Een stukje gratis reclame, zonder zelf aanwezig te zijn. Hoe makkelijk kan het zijn.

 

Aandacht

Aandacht voor de klant blijkt niet vanzelfsprekend. Ook mij overkomt dit regelmatig. Mijn zorgverzekering is nauwelijks bereikbaar, mijn bank vraagt altijd duizend-en-een verificatievragen en de school van mijn kinderen stuurt zeer onpersoonlijke standaard e-mails waarin de voorgang van mijn zoon zou moeten staan. Ik wil ook graag dat beetje aandacht.We leven nog steeds in een tijd dat de hardste schreeuwer de meeste aandacht krijgen. Zeuren loont en klagen werkt. Maar waarom wachten op de klacht? Waarom niet direct al aandacht voor de klant?

Wij vinden persoonlijk aandacht belangrijk. Onze klanten zijn geen nummer. Vanaf het eerste moment nemen we ze bij de hand en houden ze voortdurend op de hoogte van de voortgang. Wat is de status, hoe verloopt het proces. Wat voor ons soms voelt als oversharing, wordt door de klant ervaren als basis informatie. Ze willen weten wat er gebeurd, wat ze kunnen verwachten en – vooral – wanneer.
Deze informatie delen wij met onze klanten op een persoonlijke manier. Geen standaard e-mails met standaard informatie, maar persoonlijke berichten met persoonlijke informatie. Hoe we dat doen? Dat vertellen wij graag in een persoonlijk gesprek.

doorEsther Nuiver

Dat doen we al jaren zo

“Dat doen we al jaren zo.” Hoe vaak krijg jij deze zin te horen? Blijkbaar is het moeilijk om je blik te verruimen en out-of-the-box te denken. Vastzitten in een vastgeroest gedachten patroon en niet mee gaan met de tijd. Je komt het helaas overal tegen; bij sportverenigingen, ondernemersverenigingen en bedrijven. Ooit heeft iemand de regels bepaald en daaraan wordt angstvallig vastgehouden. 

 

Met de tijd meegaan

Het verwondert mij dat er nog steeds zoveel mensen zijn die niet met de tijd meegaan. Nu verwacht ik echt niet dat iedereen opeens even enthousiast is over de nieuwste ontwikkelingen. En ik verwacht ook niet dat een bedrijf iedere maand zijn strategie aanpast om een hype achterna te jagen. Maar als je nog steeds vast houdt aan stokoude gewoontes, dan wordt het toch tijd om hier kritisch naar te kijken.
Laatst was ik in een beddenzaak om een nieuw bed uit te zoeken. De verkoopster stond mij vriendelijk te woord en toonde interesse in mijn wensen, eisen en zelfs slaapgewoonten. Nadat we diverse opties doorgesproken hadden, bereikten we het offerte moment. Gewapend met doordruk formulier en pen werd ik naar een tafel geloodst. Met een krabbelig handschrift werden er een paar dingen opgeschreven en er verscheen een bedrag onderaan de streep dat nauwelijks te lezen was. Ik kreeg de originele versie mee en zij bleef achter met een nog slechter leesbaar doordruk exemplaar.
Waar is het handige digitale bestelprogramma, waarmee de gehele offerte veel duidelijker zou zijn en waarmee deze ook direct naar mij gemaild kan worden? “Dat doen we al jaren zo en het werkt prima,” was de reactie. Prima? Ik verlaat de winkel met een onleesbaar A4 waar ik niets van begrijp en dus geen idee heb wat ik eventueel ga bestellen. En zij blijft achter met een onleesbaar velletje dat ze waarschijnlijk binnen 2 dagen kwijt is. Werkt inderdaad prima.

 

Vastgeroest in oude gewoontes

Soms ben ik in een naïeve bui en denk ik dat ik de wereld kan veranderen. Voorzichtig probeer ik dan mijn gesprekspartner uit te leggen dat de methodes die jaren geleden prima werkte, nu best wel eens verouderd kunnen zijn. Heel voorzichtig dan, want ik weet inmiddels uit ervaring dat niet iedereen zit te wachten op goed bedoelde adviezen.
Gisteren werd ik gebeld door de sportschool. Anderhalve maand geleden had ik mij daar al keurig afgemeld en uitgeschreven. Toch werd ik nog even gebeld met de vraag waarom ik niet meer kwam. Mijn antwoord was eerlijk en duidelijk, zeker niet beledigend of aanvallend. Ik sprak vanuit mijn ervaring en mijn gevoel. Aan de andere kant van de lijn groeide de frustratie, want dat doen ze al jaren zo.
Hun manier van werken en mijn verwachtingen matchen niet en vandaar dat ik anderhalve maand eerder al besloot om er niet verder mee te gaan. Ik heb er geen problemen mee als ze op dezelfde voet verder gaan, maar als je om feedback vraagt kan je reactie nooit “Dat doen we al jaren” zijn. En beledigd zijn is dan nergens voor nodig. Zie het als een gratis tip waarmee zij hun dienstverlening kunnen optimaliseren.

 

Leermomenten en feedback neem ik graag mee in de manier waarop wij werken. Fenix Services is jong en dynamisch. Dat betekent dat we elke dag kritisch blijven kijken naar onze manier van werken. Wij hechten veel waarde aan klant-ervaring. En dat is veel belangrijker dan processen en regeltjes.

doorRené Nuiver

Klant worden bij je eigen bedrijf

Klant worden bij je eigen bedrijf, hoe zou dat nu zijn?

 

Bavianengedrag

Gelooft u ze nog? Al die mensen die van de daken schreeuwen hoe goed ze zijn!  Al die CEO’s die als bavianen beweren dat zij het beste bedrijf van Nederland zijn, bladiebladiebla. Al die CEO’s die geen enkele reflectie hebben of verantwoordelijkheid nemen en altijd anderen de schuld geven of managers die alleen hun eigen eilandje schoonvegen? Bedrijven die service met een kleine letter schrijven en doodleuk een dikke factuur sturen als je dan al een keertje service nodig hebt, naast alle jaarlijkse servicekosten die je al vaak aan dit soort bedrijven kwijt bent. Word wakker beste klant! Dit zijn de “oude generatie” bedrijven die klanten als een contractje zien. Dit zijn de bedrijven die zich niet kunnen inleven in u als klant. Zij snappen niet wat het voor u betekent als u niet meer kunt pinnen of internetten. Zij denken enkel en alleen aan het contract. (lees: aan hunzelf). Dit zijn de bedrijven zonder ziel en oprechtheid. Dit zijn de bedrijven die niet handelen vanuit kernwaarden, want die hebben zij niet! Je hoeft namelijk helemaal niet te roepen hoe goed je bent, dat moet je namelijk als klant zelf ervaren.

 

Klant worden bij jezelf

Eigenlijk zou daarom iedere CEO, algemeen directeur, ondernemer of iemand die leiding geeft eens zelf moeten ervaren om klant te worden bij je eigen bedrijf of afdeling. Weleens gedaan? Gewoon op de stoel van de klant zitten en ervaren hoe het nu is om klant te worden van je eigen bedrijf? Je plaatst de order en dan…..?  Hoor je dan iets? Wordt er contact met je opgenomen? Wordt het project met je besproken en neem je de klant bij de hand in het gehele proces? (vergeet de smile vooral niet!) Verzorg je de klant wel goed? Natuurlijk zul je zeggen. Bij ons is dat goed geregeld, echter de meeste mensen doen aan “window dressing” (het gaat allemaal prima, prima, prima) terwijl er maar weinigen zijn die genoeg zelfreflectie hebben en toegeven dat het beter moet. En als je er nu achter komt dat de communicatie ronduit “slecht of nul” te noemen is, wie geef je dan de schuld? Je medewerkers? de klant? of jezelf? Kijk vooral eens in de spiegel zou ik zeggen.

 

Gemiste kansen

Terwijl het op LinkedIn stikt van de mensen die schreeuwen dat hun bedrijf het beste bedrijf van Nederland is, blijkt het tegendeel vaak waar te zijn. Zo maar een paar voorbeelden die ik de afgelopen weken heb meegemaakt in de afgelopen weken:

  • Op mijn 44e jaar begin ik toch wat last te krijgen van mijn ogen en besluit om over mijn “ijdele trots” heen te stappen en mij een bril te laten aanmeten. De opticien was zeer deskundig en ik zou binnen 14 dagen gebeld worden als de bril klaar zou zijn. We zijn inmiddels 7 weken verder en nog steeds is er geen contact met mij opgenomen. Geen “customer journey” dus. Nu zul je misschien denken, waarom bel jezelf niet? Dat vind ik te makkelijk. Ik snap wel dat heel veel ouderen zelf gaan bellen omdat ze domweg niet zonder bril kunnen, maar ik zou toch graag ook als klant behandeld willen worden, bovendien helpt mijn ijdelheid ook niet echt mee :). Mijn positieve gevoel dat ik bij deze opticien had is inmiddels gedaald naar min twee. Een gemiste kans dus.
  • Een maand geleden bestelde ik elektriciteit bij een aanbieder. Ook hier werd het na het zetten van de handtekening angstvallig stil. Zouden ze mijn opdracht wel in goeie orde ontvangen hebben? Wanneer gaan ze leveren? Gaat het wel goed? Dan zelf maar weer bellen. Ook hier een gemiste kans
  • We spreken met vele potentiële klanten voor ICT diensten die het helemaal zat zijn om voor ieder telefoontje naar de servicedesk van hun ICT partij een dikke factuur te ontvangen die vaak ook nog hoger uitvalt omdat er te weinig kennis is. Een potentiële kans voor Fenix Services dus!

 

Dus tegen alle CEO’s en managers van Nederland zou ik eens willen zeggen: Word eens klant bij jezelf en laat je achterover vallen van verbazing!