Een upgrade voor de Sint

doorEsther Nuiver

Een upgrade voor de Sint

De wereld om ons heen verandert. Tijdens de introductie van de mobiele telefoon, in de jaren negentig, was er veel protest tegen het altijd bereikbaar zijn. Inmiddels is een mobiele telefoon een verlengstuk van onszelf geworden. Nieuwe technieken volgen elkaar in razend tempo op. Betalen doen we via NFC, bellen gebeurd via data en we kunnen altijd en overal online zijn. We bekijken films on demand, streamen muziek waar en wanneer we willen en het nieuws bereikt ons online. Vervolgens posten we berichtjes, foto’s, meningen en comments op alle mogelijke Social Media platformen. Ja, we zijn 24 uur per dag online. Maar het stopt hier niet. De upgrades en ontwikkelingen gaan verder. De eerste robots worden al ingezet in de zorg, buigbare telefoons en tablets worden ontwikkeld en apparaten communiceren met elkaar zonder tussenkomst van de mens. Je kunt er voor kiezen om niet mee te gaan met de tijd. Je verzetten tegen de ontwikkelingen en vasthouden aan het oude. Maar uiteindelijk word je overspoeld.

 

De nieuwe Sint

Iemand die behoorlijk achterloopt in vernieuwing is Sinterklaas.
Nog steeds loopt de Goedheiligman met een boek onder de arm. Een smartphone of tablet zou veel handiger zijn. Alle informatie direct beschikbaar en mocht er dan iets misgaan, dan staat alles veilig in de Cloud.
De Sint rijdt nog steeds op de rug van die arme Amerigo. Wellicht is een zelfrijdende auto een optie. Zo houdt hij zijn handen vrij voor het vele zwaaien en komt hij altijd aan op de juiste bestemming.
De Pieten zijn ook nog steeds druk in de weer met het pakpapier. Iets dat makkelijk overgenomen kan worden door robots.
En ’s nachts klimmen ze over de daken, om die vele pakjes door de schoorsteen te proppen. Misschien een goed idee om dit met drones te doen? Dat werkt veel sneller en houdt de Pieten veilig met beide voetjes aan de grond.
De presentatrice van het journaal heeft nog steeds een analoge telefoon op haar desk staan. Die had natuurlijk al lang vervangen kunnen worden door een moderne VoIP telefoon of – beter nog – een slimme oplossing waarbij vast en mobiel aan elkaar gekoppeld zijn. Zo is zij overal bereikbaar voor de Sint.

 

Tijd voor een upgrade

Sinterklaas lijkt uit een ander tijdperk te komen. Kinderen zien smartphones, tablets, robots en drones inmiddels als standaard. Ze verwachten dat overal WiFi is en dat ze overal online kunnen zijn. Zij groeien op in een wereld waar dit altijd zo geweest is. Toch gaat de Sint niet mee in deze ontwikkelingen. Kortom hij blijft achter. Wellicht verzet hij zich tegen de ontwikkelingen? Wil hij alles graag bij het oude laten?  Ondanks dat hij wel druk werkt aan zijn personeelsbeleid, laat hij qua technologie nog veel kansen liggen. Mijns inziens verdient de Goedheiligman een upgrade.

De Sint is niet de enige die vernieuwingen laat liggen. Ook bedrijven kunnen méér uit hun bedrijf halen als ze actief op Social Media aanwezig zijn en ze naar moderne mogelijkheden en slimmere oplossingen kijken. De technieken zijn er al, nu alleen de gebruikers nog. Bent u klaar voor een upgrade?

Over de auteur

Esther Nuiver author

Ik ben Esther Nuiver, 44 jaar en al geruime tijd zelfstandig ondernemer. Sinds een aantal jaren werkzaam in de online marketing. Nu mede oprichter van Fenix Services. Ons doel is uw bedrijf te helpen om nog succesvoller te worden. Dit doen wij door het aanbieden van de perfecte ICT en moderne marketing die aansluiten op de werkvloer.