Kernwaarden – Duurzaamheid

doorEsther Nuiver

Kernwaarden – Duurzaamheid

Kernwaarden van een bedrijf geven een beeld van de identiteit van de organisatie. Waar staan we voor? Wat maakt ons uniek? Wat is ons verhaal?  Wij hebben vijf kernwaarden waar wij achterstaan. Duurzaamheid is één van de vijf waar wij onze commitment aan gegeven hebben.  

Duurzaamheid is de laatste jaren een verzamel term geworden voor alles dat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de bedoeling dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. En dat alles zonder dat we de aarde uitputten. Ontwikkelingen die aansluiten op de behoeften van nu, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Vandaar dat ook steeds meer bedrijven gaan voor duurzaamheid. Zo worden de 3 P’s – People, Planet, Profit – samengevoegd in een totaalplan van de Verenigde Naties.

 

Sustainable Development Goals

De VN heeft deze duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) ondergebracht in 17 doelen, waaraan 169 targets gekoppeld zijn die de wereld tot een betere plek moeten maken in 2030. Eén van deze doelen is Vrouwen en Mannen gelijk.

De positie van meisjes en vrouwen is al flink verbeterd de afgelopen jaren. Toch hebben vrouwen niet overal evenveel kansen als mannen. Landen moeten specifiek beleid maken en wetten aannemen die vrouwen en meisjes gelijke rechten geven op alle gebieden. Ook in Nederland valt hier nog wel het een en ander aan te verbeteren.

Laatst sprak ik een makelaar die erg verbaasd was dat alle informatie via mij verliep. Samen met mijn partner was ik in gesprek over de mogelijkheden voor een nieuw bedrijfspand. Bij het verzoek om aanvullende gegevens door te sturen, gaf ik mijn visitekaartje af. Verbaasd keek de man naar het kaartje en met de woorden: “O, loopt het via haar,” keerde hij zich naar mijn partner. Blijkbaar is het zelf in Nederland soms nog verbazingwekkend als een vrouw de zaken afhandelt.

 

Ondersteuning

Onze steun voor het vijfde doel van de Sustainable Development Goals gaat natuurlijk veel verder dan een vrouw die zaken doet. Nog te veel vrouwen worden onderdrukt, krijgt te maken met psychisch of seksueel geweld, gedwongen prostitutie, eer gerelativeerde problemen of ongewenste intimiteiten op de werkvloer. Ook in Nederland.  Als gevolg hiervan zijn er diverse initiatieven in Nederland die mannen en vrouwen helpen, ondersteunen en begeleid. Wij ondersteunen deze initiatieven en bieden een 1% regel. Dat betekent dat wij 1% van onze winst, 1% van onze tijd en 1% van onze middelen ter beschikking stellen om zo samen te zorgen dat iedereen gelijke rechten heeft.

Kortom wij steunen doel 5 van de Sustainable Development Goals. Welk doel steun jij?

Meer informatie over Sustainable Development Goals: http://www.sdgnederland.nl

Over de auteur

Esther Nuiver author

Ik ben Esther Nuiver, 44 jaar en al geruime tijd zelfstandig ondernemer. Sinds een aantal jaren werkzaam in de online marketing. Nu mede oprichter van Fenix Services. Ons doel is uw bedrijf te helpen om nog succesvoller te worden. Dit doen wij door het aanbieden van de perfecte ICT en moderne marketing die aansluiten op de werkvloer.