Kernwaarden – Normen & Waarden

doorEsther Nuiver

Kernwaarden – Normen & Waarden

Kernwaarden zijn het DNA van een bedrijf. Waar staan we voor en wat je van ons kunt en mag verwachten. Wij hebben een vijftal kernwaarden omarmd en handelen hier dan ook naar.  Onze vierde kernwaarde is normen en waarden.

 

Open en eerlijk

Normen en waarden staan hoog in ons vaandel. En wij behandelen iedereen zoals wij zelf ook graag behandelt zouden willen worden.
De omgangsvormen die wij in onder andere onze kernwaarden beschrijven, worden door iedere medewerker omarmd, om samen ons doel te bereiken.
Wij streven naar een open en eerlijke communicatie met iedereen. En zullen altijd tot het uiterste gaan om de klant te voorzien van het beste advies (ook al is het niet altijd in ons eigen belang).

 

Respect

Een aantal weken geleden belde ik met mijn bank. Na ontelbare keuzemenu’s en een vreselijk wachtmuziekje, werd ik eindelijk te woord gestaan door een medewerker.
Haar stem klonk niet echt vrolijk en al zuchtende vroeg ze mij naar mijn gegevens. Eerst postcode en huisnummer, toen geboortedatum en -plaats en vervolgens mijn rekeningnummer en pasnummer.
En dat terwijl mijn vraag een zeer algemene vraag was, waarbij al deze informatie absoluut niet noodzakelijk was.
Ik vroeg dan ook verbaasd waarom deze gegevens voor haar zo belangrijk waren. Haar reactie: “die vragen stellen we altijd”.
Na een ietwat vervelende discussie had ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag, was mijn hartslag gestegen en mijn irritatie groeiende.
De dame aan de andere kant liet zuchtend merken dat ik een lastige klant was en moeilijke vragen stelde.

Ik wil zo niet behandeld worden en ik denk de meesten onder ons niet.
Laten we het daarom dan ook gewoon niet doen. Behandel iedereen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
Een glimlach en een vriendelijke woord kost niets.
Biedt de beste service en zoek het hoogst haalbare.
Wij zoeken graag samen naar een oplossing en behandelen iedereen met respect en met een glimlach.

Onze identiteit hebben we vastgelegd in de kernwaarden van ons bedrijf.
En die normen en waarden vind je terug in alles dat we doen.
En dat alles met een glimlach.

Over de auteur

Esther Nuiver author

Ik ben Esther Nuiver, 44 jaar en al geruime tijd zelfstandig ondernemer. Sinds een aantal jaren werkzaam in de online marketing. Nu mede oprichter van Fenix Services. Ons doel is uw bedrijf te helpen om nog succesvoller te worden. Dit doen wij door het aanbieden van de perfecte ICT en moderne marketing die aansluiten op de werkvloer.