Laat Marketing voor je werken

doorEsther Nuiver

Laat Marketing voor je werken

Het begrip Marketing is natuurlijk heel breed. Social Media platformen zoals LinkedIn, Twitter, Facebook of YouTube worden door veel bedrijven al gebruikt. Ook heeft vrijwel iedereen een website, sturen we allemaal nieuwsbrieven en strooien we met visitekaartjes of leuk gepersonaliseerde relatie geschenken.

 

Tijd en geld

Dit alles kost tijd en geld. En omdat er veel tijd in gaat zitten, wordt er vaak gekozen voor slechts een gedeelte van de mogelijkheden die er zijn. Een medewerker mag het erbij doen (iets dat door sommige als een eer beschouwd wordt en door anderen weer als een zware last). Doordat de focus niet op marketing ligt, verslapt de aandacht en worden de verwachte doelen niet bereikt.

Soms wordt er voor gekozen om veel geld te pompen in Marketing. Als er maar veel en vaak advertenties langs komen, dan zal het wel goed zijn. Maar ook hier geldt dat vaak adverteren niet altijd leidt tot de gehoopte stijging in klanten.

 

Combinatie

Goede marketing is een kwestie van de juiste combinatie van alle beschikbare middelen.
Zonder website hoor je er als bedrijf niet echt helemaal bij. Mensen willen je bedrijf zien en informatie inwinnen voordat ze contact opnemen. Door de juiste informatie te vermelden op de juiste plek, krijgen klanten een gevoel bij het bedrijf en zullen ze eerder geneigd zijn om contact op te nemen. Informatie moet wel goed vindbaar zijn, want binnen een paar seconden kan die website-bezoeker ook zo weer verdwenen zijn.
En als er op internet ‘Gegoogled’ wordt naar een bedrijf is het prettig om ervaringen van anderen te lezen. Reviews en recensies zijn zeer belangrijk geworden. Positieve ervaringen zorgen ervoor dat klanten uw bedrijf serieuzer nemen en dus eerder contact opnemen.
Behalve ervaringen van anderen, zien geïnteresseerd ook graag foto’s en video’s. Beelden van afgeronde projecten of lopende werkzaamheden geven mensen een gevoel bij uw werk. Ze zeggen niet voor niets: een foto zegt meer dan duizend woorden.
Het delen van actuele informatie is voor een zoekers prettig om te vinden. Op Twitter een bericht van een nieuwe samenwerking, op Facebook een oplossing voor een veelvoorkomende uitdaging, op Instagram een afbeelding van afgerond project.

 

Uniek

Natuurlijk wordt er door heel veel bedrijven, al heel veel gedaan. De kunst is om uniek te zijn. Wat maakt uw bedrijf anders dan de rest en waarom moeten potentiële klanten voor u kiezen? Maak gebruik van teksten, foto’s, beelden en video’s om uw bedrijf echt te presenteren. Laat uw passie en authenticiteit zien en durf uniek te zijn. Stuur eens geen nieuwsbrief, maar maak een nieuwsuitzending. Stuur eens een handgeschreven kaart om iemand te bedanken of een bloemetjes om sorry te zeggen. Ben anders dan de rest. Wees creatief, origineel en uniek.

 

Veel hooi

Door alle mogelijkheden te gebruiken, neemt u heel veel hooi op uw vork. Goede marketing kost namelijk tijd. En waarschijnlijk stopt u de tijd en aandacht liever in zaken die u als ondernemer gelukkig maken. En daar komen wij in actie. Wij helpen u graag bij uw marketing. Laat ons u al dit werk uit handen nemen en zorgen voor de marketing die perfect aansluit bij uw bedrijf. Marketing kan ook voor uw bedrijf werken en uiteindelijk meer tijd en geld opleveren.

 

Contact

Over de auteur

Esther Nuiver author

Ik ben Esther Nuiver, 44 jaar en al geruime tijd zelfstandig ondernemer. Sinds een aantal jaren werkzaam in de online marketing. Nu mede oprichter van Fenix Services. Ons doel is uw bedrijf te helpen om nog succesvoller te worden. Dit doen wij door het aanbieden van de perfecte ICT en moderne marketing die aansluiten op de werkvloer.